Timo Mäkelä: Vaaleanpunainen pilvi

pilviTimo Mäkelä: Vaaleanpunainen pilvi

Tekijä: Timo Mäkelä
Kustantaja: Otava
Ilmestynyt: 2001
Sivuja: 208

Vaaleanpunainen pilvi on elämänmakuinen tarina. Ehkä vähän masentuneen elämän, mutta toisaalta, onko sitä muunkaanlaisia?

Albumin pääosassa on Kauko, keski-ikäinen taiteilija joka ei oikeastaan muuta halua kuin piirtää puita. Parisuhdekiemurat, työnteko, juominen ja elokuvat puhuttavat Kaukoa, hänen nykyistä tyttöystäväänsä Sinikkaa, sekä heidän ystäviään Mirjaa ja Jukkaa. Ulkonäöltään Jukassa on paljon samaa kuin Steve Buscemissa, ainakin silmien kohdalta. Mikä on ymmärrettävää, sillä Steve Buscemi on yhtä kuin silmänsä. Myös Sinikka näyttää tutulta, mutta vaikka vaivasin päätäni pidemmän aikaa, en osaa sanoa keneltä.

”- Jukka, onks sulla ja Sinikalla suhde? -Miten niin?”

Tarina on puhetta rakkaudesta, elokuvista, unista ja kuolemasta. Välillä hypätään syväluotaavaan keskusteluun Kubrickin Eyes wide shutista, kun pitäisi puhua parisuhteesta. Kauko paralle käy niin kuin minulle meinasi käydä, eikä hän ymmärtänyt alleviivausta suhteen ja elokuvan analyysin välillä.

Piirrosjälki on ammattimaisen luonnosmaista, useimmiten erittäin toimivaa, mutta välillä sortuu liian sekavaksi. Hahmojen ilmeet on toteutettu luonteekkasti, mikä onkin hyvä, sillä lähikuvia kasvoista löytyy paljon.

”-Teille kahdelle ei enää tarjoilla.”

Taustatarinoita ja motiiveja yksinkertaisilta näyttäviin asioihin riittää loppuun asti tässä ”ensimmäisessä suomalaisessa sarjakuvaromaanissa.” Ensimmäisestä en tiedä, mutta suomalainen tämä on, pienintä yksityiskohtaa myöden.

Kategoria(t): Suomalainen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Timo Mäkelä: Vaaleanpunainen pilvi

  1. Paluuviite: Timo Mäkelä: Minun elämäni 2 – Singing in the rain | Sarjakuvat

  2. Paluuviite: Pauli Kallio ja kumppanit: Noin seitsemän taidetta | Sarjakuvat

Jätä kommentti