Vesa Vitikainen ja Tuomas Koivurinne: Hokki – Jatkosodan viimeinen kaukopartio

Vesa Vitikainen ja Tuomas Koivurinne: Hokki – Jatkosodan viimeinen kaukopartio

Tekijät: Vesa Vitikainen ja Tuomas Koivurinne
Kustantaja: Revontuli
Ilmestynyt: 2015
Sivuja: 76

”Älkää sinne menkö, ryssä tulee. Muutkin perääntyvät, ei sinne enää auta vahvistukset!”

Mannerheim-ristin ritari Kapteeni Honkanen lähetetään tuhoamaan vihollisjoukkojen huoltoa räjäyttämällä pätkä rautatietä. Miestä kaatuu vasemmalta ja oikealta, mutta tuleeko tehtävä suoritetuksi?

Revontulen Legendat-sarjassa keskityttiin aluksi legendaarisimpiin suomalaisiin sotajermuihin. Nyt kuitenkin kuuluisimmat oli käyty läpi, ja on siirryttävä vähemmän tuttuihin joukkoihin ja taisteluihin. Tämä johtaa ikävästi siihen, että emme enää seuraa yhtä päähenkilöä vaan usein kokonaista partiota, kuten tässäkin albumissa. Hahmoja esitellään lukumääräisesti aivan liian monta, eikä kukaan tunnu saavan kunnolla tilaa. Mutta tämähän on tuttua tavaraa sotakirjoille.

”Ei tässä olla vahvistuksia. Vaan päämajan kaukopartiomiehiä!”

Juoni itsessään on viihdyttävä, hyvin kerrottu ja tositapahtumiin perustuva. Kaukopartiotoiminnassa yritettiin välttää yhteenottoja vihollisen kanssa, mutta kunnon räjähdyksiä ja useita tulitaisteluita on kuitenkin saatu mukaan riittävästi. Useissa Revontulen albumeissa on selittävää tekstiä aivan liikaa, ja sama vaivaa tätäkin. Joskus saisi vain antaa kuvan kertoa. Käsikirjoittaja Vitikainen näyttää jälleen parhaat puolensa keskittyen dialogissa olennaiseen ja kuvakerronnassa rytmikkääseen ruutujakoon.

”Minähän en tuon kyytiin lähde kun se on tuossa kunnossa!”

Piirrosjälki ei ole niin tunkkaista kuin monessa muussa sarjan albumissa, mutta melko pahoja anatomisia virheitä tästä löytyy. Henkilöitä on useita, eikä heitä meinaa erottaa toisistaan kerronnan tai kuvituksen kautta. Aseet, tankit ja lentokoneet on piirretty helposti tunnistettaviksi, mikä onkin monelle tärkeää.

Metsän ja suon kuvauksessa Koivurinne onkin parhaimmillaan. Märkä ja kuumetta henkivä suo, öinen talvipakkanen ja sateinen tie rauhansopimuksen jälkeen ovat käsin kosketeltavan todellisia. Tämä on Tuomaksen esikois-albumi, ja erittäin hyvä sellainen!

”Meinasin kärähtää koko mies!”

Jos suomen sotahistoria kiinnostaa, niin onhan tämä pakko-ostos.

Ja tätähän saa kätevästi mm. Sotakirjastosta

hokkikuva

Kategoria(t): Sotasarjakuva, Suomalainen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s