Aleksi Remes: Kuolematon

Aleksi Remes: Kuolematon

Tekijät: Aleksi Remes
Toimitus: Henri Tervapuro, Outi Mentula ja Joonas Kainulainen
Kustantaja: Seitti
Ilmestynyt: 2015
Sivuja: 88

”Sinun täytyy olla vahvempi kuin tämä puu.”

Rockyn soundtrack soimaan ja lukemaan sarjakuvaa! Mark Falconin kasvutarina innostuneesta pikkupojasta nyrkkeilyn hallitsevaksi raskaansarjan maailmanmestariksi on nautittavaa luettavaa. Totta, kliseitä sarjakuvasta löytyy joka lähtöön, mutta ne on onnistuttu kierrättämään hyvin.

Tarina alkaa kun entinen raskaansarjan maailmanmestari David Miller saapuu ilmoittamatta Kids boxing clubin tiloihin ja pyytää että saisi treenata nuorta lupausta. Tästä alkaa sellainen training-montage, että ei mitään rajaa!

”Niin, noh… Miller varmasti opettaa hänet voittamaan… mutta kuka opettaa hänet häviämään?”

Vaikka meille onkin syötetty hienosti tyypillisin kasvutarina, jossa nuori mies saavuttaa seikkailuiden kautta voiton, niin elämähän ei pääty siihen. Joskus on hyvä selvitää myös, mitä sen voiton jälkeen tapahtui. Tässä Remes onnistuu hyvin.

Sekä tekstissä että piirroksessa on esikuvana selkeästi ollut Frank Miller, jolle kumarretaankin niin David Millerin nimessä, kuin synkissä yksinpuhelu teksti-laatikoissa. Tämän lisäksi viitteitä saattaa löytää Dragon Ballin, Kill Billien ja totta kai Rockyn suuntaan.

”Hakkaan sinuun aivan helvetisti urheiluhenkeä!”

Suurin osa sivuista on mustavalkoisia, joihin viiva-varjostus luo omia tummia värejään. Kuitenkin todellisiakin värejä on saatu myös mukaan, sillä muutamat sivut ovat värillisiä. Näitä sivuja ovat mm. painajaiskohtaukset, sekä kappaleiden väleihin sijoitetut kuvat kasvavasta päähenkilöstämme. Ratkaisu on toimiva, sillä värien luodessa lisää sisältöä näihin muutamiin kohtauksiin, on todettava että maalausmainen taide ei välttämättä sopisi sarjakuvan kertovampaan puoleen.

Anatomisesti kaikki on uskomattoman liioiteltua. Lihakset pullistelevat ja verisuonet paukkuvat, kun kuviin ladataan nyrkkeily-matsien hurmiollista tunnelmaa. Eivätkä nämä ole sellaisia tyyppejä, jotka nukkuisivat lihakset rentoina!

”Itkusi on turhaa.”

Tämä saattaa olla Aleksi Remeksen esikoisteos. Mistäs minä sen tietäisin.

Ja tätähän saa kätevästi mm. Seitin verkkokaupasta!

kuolematonnayte

Kategoria(t): Suomalainen, Urheilu Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s