Joker (2019)

Minä ja Jokeri

En jaksanut etsiä kuvaa Jokerista, joten käytin omaa kuvaani.

Onko tästä tullut leffa-blogi? Ei varsinaisesti. Mutta kaveri sattui kysymään, tekisinkö arvostelun Jokeri-leffasta ja lupasin tehdä. Sarjakuvapuolelta voisin sanoa, että hommatkaahan kaikki Janne Torisevan Valas. Se kannattaa. Siitä voisi jopa arvostelun kirjoittaa jossain välissä. (Tästä muuten huomaa kuinka paljon enemmän käytän aikaa ja miettimistä sarjakuvia kohtaan. Tällaisen leffa-arvostelunhan voi tehdä koska tahansa leffan nähtyään ilman mitään suunnitelmia, mutta sarjakuvaa arvostellessa täytyy miettiä asiaa etukäteen. Lisäksi laitan leffa-arvosteluihin useasti tällaisen kummallisen meta-kommentoinnin.)

Joka tapuksessa. Kävin sitten katsomassa Jokerin. Kiteytetty fiilis: Meh.

Siis olihan se hyvä leffa, poliittisesti kantaa ottava ja kaikkea, mutta silti. Meh. Suoraan sanottuna, jos tätä ei olisi yhdistetty Jokerin omaan mythokseen, jota on rakennettu niin sarjakuvien, leffojen ja sarjojen kautta, niin eihän tätä suuri yleisö olisi koskaan käynyt katsomassa. Enkä olisi minäkään. Mutta se olisi ollut parempi leffa.

Sillä jos vaihtaisi Gothamin New Yorkiksi, Waynen vaikkapa Wilsoniksi, ja tiputtaisi pois täysin päälle liimatun Batmanin origin-storyn, niin tätä hehkutettaisiin mieleenpainuvana indie-leffana, jolle povattaisiin oscaria. Jos jaksaisin, lisäisin tähän tekstin jossa vertaisin yksityiskohtaisemmin Jokeria ja Taxi driveria. En tosin jaksa. Katsokaa Taxi driver, se on parempi.

Lisäksi, jos et jaksa lähteä kotoasi katsomaan tätä leffaa, niin katso tämän traileri kymmenen kertaa, se ajaa saman asian. Kaikki ne kohtaukset jotka olivat trailerissa, ovat elokuvassa, mutta pidempinä. Okei, okei, niinhän se on kaikkien trailereiden kohdalla. Mutta tässä kohtauksiin ei tule lisää sisältöä traileriin verrattuna, ne ovat vain pidempiä.

Olipa keskinkertainen leffa. Olisiko ensi kerralla arvostelussa sitten taas sarjakuvaa? Ei välttämättä. Jos jaksan, kerron mielipiteeni uusimmasta Terminaattorista, jonka kävin katsomassa tänään. Joskin myönnän, että olen tällä hetkellä huomattavasti kiinnostuneempi animaation tekemisestä.

Ps. ai niin, voisin myös mainostaa tuota George the Knightia, jonka tekemiseen tällä hetkellä myös käytän aikaa. Uusimpia voi lukea osoitteessa patreon.com/georgetheknight. Sitä kautta voi myös tukea tekijää, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Kategoria(t): Elokuva. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s