Jarmo Kervinen: Greatest hits of Om, Will-Bert ja Gädä

Jarmo Kervinen: Greatest hits of Om, Will-Bert ja Gädä
Sarjakuvastrippejä vuosilta 2010-2015

Tekijät: Jarmo Kervinen
Kustantaja: Rocken Moll
Ilmestynyt: 2015
Sivuja: 36

”Etkö tunne puna-armeijan kuoroa?”

Kolme enemmän tai vähemmän sekopäisen nerokasta nallekarhua. On filosofiaa lukeva ja pohdiskeleva Om, death-metallia luukuttava ja sarjakuvia suurkuluttava Will-Bert ja maailmankaikkeuden tietoisin nallekarhu Gädä, joka sanoo pelkästään ”Gädä” ja tapaa Jumalan. Jarmo Kervinen julkaisi ensimmäisen albuminsa näiden kolmen nallen kanssa 2009. ”Kaljupää ja kolme karhua autiomaassa” -albumissa hän esiintyi itsekin. Pian hän tiputti pois itsensä ja osallistui kavennetulla hahmokaartilla Kemin sarjakuvakilpailun printtisarjaan. Voitto tuli. Tämän jälkeen nalleja on nähty lehdissä Herbert, Tiskin alta ja Vihreä Lanka.

”Minä piikitän heroiinia.”
Halla-aho ja Eerola_h4

Päähenkilöiden eroavaisuuksista saadaan jo paljon huumoria, mutta enemmä sitä tulee kun vedetään mukaan eksistentiaaliset kriisit, Jumalat, Godzilla ja kuolleet laulajat. Jarmon käsikirjoituksesta huomaa heti, että hänkin on lukenut muutaman teoksen joita Om tankkaa sarjakuvastrippien ruuduilla. Välillä huumori käy helpomman puolella kuten stripissä jossa Komisario Palmu koittaa pidättää jukka-palmun ja Juhani Palmun. Toisaalta vedetään taas niin eri maailmoissa, että Will-Bert haluaa peruuttaa Saatanalta saamansa sponsorirahoituksen, kun tämä kuulemma tuki taiteitakin.

”Lukisit sinäkin korkkareita, niin oppisit vähän ihmistuntemusta.”

Piirrospuolella Kervinen tekee tasaista jälkeä. Nallet näyttävät samalta ruudusta toiseen, ja heidät erottaa helposti toisistaan. Taustoihinkin on panostettu kunnolla, ja harvoin ne jäävät tyhjiksi tai viitteellisiksi. Painojälki saisi kuitenkin olla vähän parempaa, sillä varsinkin alussa musta on pikemminkin todella tummaa harmaata, eikä sinälläänkään tasaista. Onneksi ei oikeastaan haittaa, sillä stripit on julkaistu kunnon kokoisina, joten pääsemme nauttimaan pienimmistäkin yksityiskohdista.

”ANNA HETI KAIKKI KARKIT MEILLE TAI ME KIROTAAN SINUT IKUISIKSI AJOIKSI!”

Hauskat ja psykopaattiset nallet tekevät hauskoja ja psykopaattisia juttuja! Vähän lyhkäinen tämä läpyskä on, joten sen lukee aika nopeasti. Varsinkin jos on osan näistä lukenut jo aiemmin edellä mainituista lehdistä. Jos haluat antaa itsellesi filosofista ja mustaa huumoria, niin anna itsellesi tämä!

”Tuo mies on valehtelija.”

Kategoria(t): Huumori, Pienlehti, Suomalainen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s