Terminator: Dark Fate (2019)

74795966_439355660050179_7376328500998965984_n

Minä tässä taas hei

Spoilereita? Ei. Ajatuksen virtaa ilman sen suurempaa sensurointia tai muokkaamista? Kyllä.

Kuudes Terminaattori. Tai vaihtoehtoisesti kolmas. Molemmissa tapauksissa tämä on ehdottomasti kolmanneksi paras sarjan leffoista. Ei siis mitenkään sillä, että tämä olisi huono leffa, mutta ykkönen ja kakkonen ovat vaan niin sairaan hyviä.

Osa teistä on jo varmasti ovat päätellyt, että en arvioi tälläkään kertaa sarjakuvaa. Mutta lopuille teistä tiedoksi myös, en arvioi tälläkään kertaa sarjakuvaa. (Jos olisin viitseliäämpi, niin tekisin toisen blogin näitä leffa-arvosteluja varten, tai vaihtaisin tämän blogin nimeä. Mutta en ole. T. Meta-kommentti-Mikael)

Kävin siis katsomassa uusimman Terminaattorin tänään. Ja olihan se hyvä. Aikamatkustus on välillä hankala aihe, kuten opimme jo Endgamesta. Mutta tässä se oli toteutettu paremmin. Tai siis sitä ei edes yritetty selostaa mitenkään sen tarkemmin, sen kun mentiin vaan. Ei siis omituisia info-dumbbauksia kesken selkeän action-leffan.

Ja onhan se sanottava, mukavaa kun pitkästä aikaa saatiin koko saagan päätähti mukaan. Sarah Connorin ympärillehän kaikki on alusta asti perustunut. Ja siis tietysti Linda Hamiltonin. Sillä ei millään pahalla Khaleesi, Linda osaa oikeasti pätkiä kaikki.

Arska nyt on aina cool ja niin kuin Salvation meille näytti, kyllä tämä sarja Swarcheneggerin tarvii. Plus tapa jolla hänet oli kirjoitettu mukaan oli toimiva. (Kannattaa muuten lukea miehen elämänkerta, se on sairaan hyvä. Olen nyt lukenut sen kaksi kertaa suomeksi, ja kuunnellut kerran englanniksi. Ja aion kuunnella sen vielä uudestaankin.)

Verrattuna Salvationin mieheen josta tehtiin Terminaattori, kolmosen ”pystyn muuttumaan eri aseiksi” Terminaattoriin ja Genisyksen ”koneet ovatkin kivoja nyt olen itsekin kone” Connoriin, tällä kertaa pahikseen on oikeasti saatu jotan uutta. Ei niin uutta ja hienoa kuin Robert Patrickin esittämä T-1000 oli, mutta huomattavasti lähempänä kuin nuo muut.

Visuaalinen puoli tässä on mahdottoman näyttävää, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Ja kun kerran juonikin toimii, niin kyllähän tästä nautti. Tosin on myönnettävä, että parikin kertaa leffan aikana mietin, että olisihan se huomattavasti siistimpää päästä katsomaan T2 – Judgement day isolta kankaalta kuin tämä. Tosin siinä on leffa, jonka olen katsonut kymmeniä kertoja vanhalta vhs:ltä huonolta telkkarilta, ja nauttinut joka kerran, joten ehkä se ei haittaa että en ole sitä teatterissa nähnyt.

Pidin myös siitä, että tämä leffa oli selkeästi K-16, eikä mitään muuta. Verta lensi juuri sopivasti. Vaikka sanoisin, että se että voitte sanoa koko ajan ”fuck”, ei tarkoita että sitä olisi pakko koko ajan sanoa.

Mutta joo, räjähdyksiä, ammuskelua, takaa-ajoja autoilla ja muokattuja repliikkejä aiemmista one-linereista. Kyllähän tämän katsoo myöhemmin uudestaankin.

Ps. tiesittehän että tohtori Silberman, joka tässäkin leffassa cameoi, ääninäytteli kapteeni LeChuckia Monkey islandeissa? Uskon että tiesitte. Tällä blogilla on vaan niin fiksuja lukijoita!

Pps. nähtävästi kirjoinkin tämän saman tien tuon Jokeri-arvostelun perään. Ehkä en olekaan kauhean suunitelmallinen?

20191102_230248

Saatan muuten omistaa muutaman Terminator action-figuurin.

Kategoria(t): Elokuva. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s